Nieuws

Op maandag 26 maart 2018 organiseerde EHV een kennisdeel avond over het hartveilig worden van wijken in Eindhoven. De avond werd gehouden in De BIEB in Vaartbroek en bestond uit een presentatie van 6 minuten pitches en een informatiemarkt. De avond was een groot succes en was bedoeld voor wijkbewoners die bezig zijn met het oprichten van een 6-Minutenzone, dat al zijn of nog twijfelen. Er was een grote opkomst van meer dan 60 personen en er maar liefst 24 wijken waren vertegenwoordigd!

De volgende wijken hadden zich aangemeld voor 'Heel Eindhoven Hartveilig'

 - Acht  
 - Achtse Barrier
 - Blixembosch 
 - Bokt
 - De Tempel
 - Drents Dorp
 - Eckart
 - Geestenberg
 - Gijzenrooi
 - Heesterakker
 - Jagershoef
 - Koudenhoven
 - Kronehoef-Oost
 - Meerhoven
 - Oude Toren
 - Prinsejagt 3
 - Putten
 - Stratum/Eikenburg-
De Roosten
 - Stratum/Gerardusplein
 - Stratum/Riel
 - Stratum/Schuttersbosch
 - Villapark
 - Vaartbroek
 - Woenselse heide


De avond begon met ontvangst door een levensgrote AED en een ambulance bij de ingang en ook de informatiemarkt werd al druk bezocht door de vroegkomers. Om 20.00 uur begonnen de 6 minuten presentaties o.a. door de gemeente Eindhoven, ambulance, brandweer, een burgerhulpverlener, Stichting Kloppend hart Lingewaard, BuurtAED samen met de Hartstichting en natuurlijk Eindhoven Hartveilig. 

Zij spraken aansluitend over het functioneren van een 6-minutenzone en EHV deelde ervaringen van wijken die al 'hartveilig' zijn. Op de informatiemarkt stonden stands van verschillende opleiders, EHBO-vereniging, Het Rode Kruis, Hartstichting, Ambulance, AED leveranciers en fondsenwerving. 


Foto's zijn te vinden op onze Facebookpagina

De presentatie van deze avond met de 6 minuten pitches is hier te downloaden