Stichting Eindhoven Hartveilig zoekt meer vrijwilligers

Voor verschillende activiteiten zijn we op zoek naar mensen die ons willen helpen. Hieronder een aantal functies waarbij we nog hulp kunnen gebruiken.

Sommige functies komen op incidentele basis voor, andere zijn structureler en kosten wat meer tijd. Je kunt zelf aangeven wat je wilt doen en hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Wil je meer informatie over een van de onderstaande functies of wil je je aanmelden, bel of mail ons dan.

 

Nieuwe voorzitter

Omdat onze huidige voorzitter momenteel meerdere functies heeft zijn we op zoek naar een nieuwe voorzitter.

We zijn een gemotiveerde groep mensen die naast dat we nuttig werk verrichten (vinden wij) het ook leuk willen hebben met elkaar. Bijna dagelijks is er contact tussen een of meerdere leden onderling (App, mail). Ook is er regelmatig contact met de ketenpartners. We hebben een heleboel ideeën en het grootste probleem waar we tegenaan lopen zijn de financiën. Ook zijn we niet zo goed in tijdefficiënt vergaderen (het moet ook leuk blijven).

Wij zijn daarom op zoek naar iemand die goed in staat is te verwoorden wat onze groep wil. Ook (vooral) voor de pers. Daarnaast moet hij/zij een vergadering kunnen leiden en hoofd en bijzaken goed kunnen onderscheiden. Omdat we meer aan fondsenwerving moeten doen, is een groot netwerk wenselijk. Van belang is dat onze toekomstige voorzitter goed kan omgaan met groepsdynamiek en de dynamiek van vrijwilligerswerk. We werken allemaal naast dit vrijwilligerswerk en kunnen hier maar beperkt tijd aan besteden.

Onze nieuwe voorzitter heeft affiniteit met het onderwerp en een groot hart voor Eindhoven. Hij/zij weet te inspireren (vooral naar buiten toe, onze groep heeft inspiratie genoeg), Is in staat zich het onderwerp in korte tijd eigen te maken, heeft een groot netwerk en heeft ideeën hoe we aan geld/ incidentele, specifieke expertise kunnen komen.

 

AED-controleurs

Eenmaal per jaar worden alle AED’s nagekeken en indien nodig wordt de kast of de AED weer in orde gemaakt.

Daarnaast worden de AED’s van onze stichting regelmatig opgeroepen voor reanimaties. Na een oproep moet gecontroleerd worden of de AED gebruikt is en of alle spullen er nog bij zitten. Ook moet de kast opnieuw verzegeld worden. Dit gaat in overleg met het onderhoudsteam van onze stichting. Voor enkele plekken in de stad zijn we op zoek naar iemand die deze werkzaamheden voor ons kan verzorgen. Het betreft de AED’s aan het Rembrandtplein en de Johanna van Rochfortstraat, Clervauxlaan, Mathys de Layenslaan, Edisonstraat, Lichtstraat, Simon van Leeuwenstraat, Roostenlaan, Grasland, Cornelis van Bijnkershoekstraat en Johannes Buijslaan.

Ook moeten incidenteel pads en/of accu’s vervangen worden na een inzet van onze andere AED’s in Eindhoven. Via de app-groep van het onderhoudsteam wordt gekeken wie er beschikbaar is om dit te doen.

Je kunt dit klusje op je nemen voor één AED (waar je bijvoorbeeld vlakbij woont) of voor meerdere. Het kan voor vaste AED’s zijn of voor alle AED’s. Het is eenvoudig werk wat je binnen enkele minuten geleerd hebt.

 

Mensen die reanimatiecursussen in hun omgeving organiseren

In diverse wijken worden nog geen reanimatiecursussen en herhalingscursussen georganiseerd. Hierdoor zijn er in die wijken vaak te weinig burgerhulpverleners die opgeroepen worden bij een reanimatie. Wil je het op je nemen om jaarlijks reanimatie- en herhalingscursussen te organiseren, laat het ons dan even weten.

Je belangrijkste taken zijn:

  • Het regelen van een (gratis) locatie voor de cursussen
  • Het regelen van een reanimatieopleider
  • Het zorgen voor bekendheid aan de cursussen (flyer, Facebook, Nextdoor etc.)
  • Het zorgen dat mensen zich kunnen in kunnen schrijven voor de cursussen (afhankelijk van de opleider)

 

Promotie/ voorlichting

Incidenteel hebben we voorlichtingsbijeenkomsten bij buurtactiviteiten. Deze vinden meestal tussen mei en oktober plaats. In deze periode zijn soms onvoldoende vrijwilligers beschikbaar. Wij zoeken daarom nog enkele mensen die deze promotie op zich willen nemen. Er wordt altijd in overleg bekeken of iemand naar een activiteit kan gaan. Je bepaalt dus per keer of je tijd en zin hebt om mee te helpen. Er zullen altijd meerdere vrijwilligers aanwezig zijn. Tijdens je eerste activiteit zal je ingewerkt worden.

 

Marketing/ promotie

Wij kunnen verder hulp gebruiken op het gebied van: marketing, website beheer, schrijven van een nieuwsbrief en het maken van professionele flyers etc.

We zoeken iemand die goed is in het schrijven van pakkende teksten. Soms zal het gaan om het herschrijven van teksten, soms voor het schrijven van berichtjes op onze website en 4 keer per jaar zal het gaan om het schrijven van een nieuwsbrief. De onderwerpen van de nieuwsbrief zullen vooraf besproken worden.

Ook zijn we op zoek naar iemand die een mooie template voor onze nieuwsbrief kan maken.

 

Fondsenwervers

Omdat we als stichting veel ideeën hebben maar een tekort aan budget, zijn we op zoek naar mensen die mee willen denken over de fondsenwerving en het contact leggen met organisaties om aan budget te komen. Stichting Eindhoven Hartveilig vindt dat de pads en accu’s van alle AED’s die 24/7 aangemeld zijn bij HartslagNu en goed bereikbaar zijn voor burgerhulpverlening in Eindhoven gratis nieuwe pads en accu’s zouden moeten krijgen. Hier is jaarlijks zo’n € 16.000,- voor nodig.